top of page
om_företaget.jpg

NATUREN SOM INSPIRATION 

I dagens arkitektur och industriella produktion används nästan uteslutande den raka linjen. Naturen, den största konstnären av alla, använder sällan den raka linjen. Allt bygger på varierande former ned till en svindlade detaljnivå, bortom ögats förmåga.

Lägger man ett blad på ett vitt papper får man ett konstverk. När det satt på trädet var det ett vanligt blad men när det hamnar i vår värld av raka streck framstår konstverket. Jag vill låta naturen vara konstnären och förstärka hyllningen genom att skapa kontraster med industriella former. Jag har använt modern laserskanning och CAD- teknik för att formerna ska vara så korrekta som möjligt. Det är samma näckros som jag simmade ut och plockade i en sjö i Dalarna som nu finns förevigad i mässing.

 

Formgivningsarbetet utförs i samarbete med min hustru, Frida, som hjälper till att förfina produkten. Förutom att vara trogen naturen ska formgivningen också vara så pass tilltalande att kunderna vill låta dem stå på hemmets finaste platser i år efter år.

Lilliestråle Mässing kommer att fortsätta att skapa vackra föremål där naturen är den sanna konstnären.

Richard Lilliestråle

Contact
bottom of page